امروز:
جمعه, 02 آذر 1403
دسته: مشروح اخبار
یکشنبه, 11 تیر 1402 20:10
   
    ایمیل
کد خبـر : 636

فرماندار دشتستان :

سخن مردم:نخستین مانور میدانی آمادگی برای مقابله با آفات چوبخوار خرما در دشتستان  با حضور فرماندار دشتستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، اعضای ستاد بحران استان و مسئولین جهاد کشاورزی استان بوشهر و شهرستان دشتستان وبا شرکت باغداران برای اولین بار در دشتستان برگزار شد.

 

به گزارش  سخن مردم:احمد بنافی فرماندار شهرستان در مانور میدانی آمادگی مقابله با آفات چوبخوار خرما، با بیان اینکه در آینده به دلیل ضعف و سنتی عمل کردن در حوزه آبیاری دچار چالش خواهیم شد، گفت : اگر برای کشاورزان در حوزه تحول در آبیاری و الگوی کشت تبیین نشوند، دچار بحران خواهیم شد.

احمد بنافی ادامه داد : ما در دشتستان ۴/۲ میلون اصله نخل با سطح زیر کشت ۲۶ هزار هکتار داریم که ۱۵هزار هکتار آن وضعیت متوسط در بخش آفات و حشره چوبخوار دارند و ۵هزار هکتار آن بحرانی است.

بنافی اختلاف و خود رای بودن را مانع پیشرفت کشور دانسته و افزود : اگر می بینید برخی از کشورها بر روی قلل رفیع اقتصاد در حال حرکت هستند، این تأسی از برنامه ریزی و تکلیف پذیری در همه بخش ها است.

وی در بخش دیگر از صحبت های خود بیان داشت : امروز در حوزه کشاورزی یک عقب افتادگی را مشاهده می‌کنیم.

بنافی با اشاره به آبیاری نوین در حوزه کشاورزی اظهار داشت :  با پیگیری های مجدانه و کمک استاندار محترم، در راس رئیس سازمان، نماینده محترم دشتستان، همه تلاش کردند که مصوبات سفر ریاست جمهوری ردیف بودجه‌ای جهت آبیاری نوین قرار بگیرد، که الحمدلله این مهم برای سعدآباد، آبپخش و شبانکاره برای حوزه زراعی ایجاد شد.

"برداشت و بسته بندی خرما"

این مقام مسئول در بخش دیگر از صحبت های خود گفت : در حوزه برداشت و بسته بندی هم عقب افتادگی ها فوق العاده زیاد است، اگر می‌خواهیم خرمای دشتستان از رقم اقتصادی و متوسط در مقایسه با انواع خرما، در کشور و منطقه ارتقاء پیدا کند باید به سمت تولید خرماهای مرغوب و همچنین توجه به صنایع تبدیلی داشته باشیم تا بتوانیم در چرخه تولید رقابت کنیم.

در پایان فرماندار دشتستان خواستار ترویج و تبیین الگوی کشت، مزایای آبیاری نوین و مبارزه با آفات از طریق برقراری ارتباط چهره به چهره کارشناسان با کشاورزان  شد.

منفرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد:سوسک سرخرطومی و سوسک کرگدنی خرما از مهم ترین و خطرناک ترین آفات نخیلات در نقاط خرما خیز کشور می باشد که با استفاده از تله های غذایی و فرمونی ابتدا بایستی ردیابی این حشرات صورت گیرد و در ادامه جهت مدیریت آفات، حذف پاجوش ها، تنه جوش‌ها هرس برگ‌ها و سوزاندن آنها، حذف و ریشه کن کردن نخیلاتی که بصورت شدید آلوده شده اند  و همچنین کاور کردن،تکریب، ممنوعیت نقل و انتقال اندام‌های گیاهی از مناطق آلوده به سایر مناطق  از مهم ترین روش‌های مدیریتی مبارزه با این آفت خطرناک می‌باشد.

اضافه کردن نظر
نام

اشتراک گذاری : Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share