سخن مردم:آیین عبادی سیاسی نماز جمعه برازجان توسط حجةالاسلام والمسلمین حسن مصلح امام جمعه دشتستان اقامه گردید.
1- اول ذی القعدة: میلاد موفورالسرور حضرت معصومه و روز دختر
خصوصیت بزرگ خاندان عصمت و طهارت، اسوه بودن ایشان و قابلیت الگوبرداری از آن حضرات برای داشتن حیات انسانی و طی مسیر هدف خلقت است؛ وگرنه بخش مهمی از حکمت و فلسفه وجودی ایشان بیهوده بود.
از ویژگیهای بسیار مبارک و فرخنده آل الله، این است که خدای متعال به هر امامی یک فاطمه در نهایت شباهت به وجود مبارک حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها عنایت فرموده است که در بین فاطمیات، فاطمه بنت موسی الکاظم علیهما السلام، بالاترین نصاب شباهت را به جدهی مطهرهشان داشتند تا آنجا که آیتالله العظمی مرعشی نجفی میگوید: پدرم، چهل شب در حرم حضرت علی (ع) بیتوته نمود شبی در حال مکاشفه آن حضرت به پدرم فرمود: سیدمحمود چه میخواهی؟ پدرم عرض میکند: زیارت قبر حضرت فاطمه (س) را !
حضرت فرمود: من که نمیتوانم برخلاف وصیت ایشان عمل کنم. پدرم عرض کرد، پس من هنگام توسل و زیارت برای او چه کنم؟ حضرت فرمود: خداوند مقام و شکوه حضرت فاطمه (ع) را در این باره به حضرت فاطمه معصومه (ع) داده است و هر کس میخواهد زیارت حضرت فاطمه (ع) را درک کند به زیارت حضرت فاطمه معصومه (ع) برود.
به همین دلیل پدرم درباره زیارت حضرت معصومه (ع) بسیار به من سفارش میکرد. من نیز از نجف اشرف به این مقصد آمدم و اکنون شصت سال است که هر روز از نخستین زائرین حضرت فاطمه معصومه (ع) هستم.
2- 30 اردیـبهشت: روز ملی جمعیت
«جمعیت» از مولفههای مهم سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای هر کشوری است. وضعیت رشد جمعیت در ایران سالهاست که اوضاع خوبی را طی نمیکند. فرصت پنجره جمعیتی، فرصتی است چندساله که باید از آن برای افزایش جمعیت و درگیر نشدن در چاله جمعیتی استفاده کرد.
کاهش سهم جمعیت زیر ۱۵ سال و بالای ۶۵ سال نسبت به جمعیت در سن کار (15 تا 65 ساله)، نشاندهنده شروع یک پنجره جمعیتی است. این نسبت که به نسبت وابستگی معروف است، نشان میدهد هر فرد در سن کار، چند نفر را که توان داشتن شغل و کسب درآمد ندارند، باید پوشش دهد.
همانطور که رهبر انقلاب فرمودند باید در برنامه هفتم به نرخ میانگین 2.5 (دو و نیم) فرزند برسیم. اگر بخواهیم به الگوی 2.5 فرزند برسیم باید خانوادههای چهار فرزندی و بیشتر که فرزندان آنها زیر بیست سال باشند را حمایت کنیم و آن را به عنوان الگوی تراز معرفی کنیم.
از مهمترین اهداف در طرح جوانی جمعیت، پایین آوردن سن ازدواج است. بسیاری از جوانان ما هنگامی که با اصل موضوع ازدواج کنار میآیند تا به فرد مناسب برسند به طور میانگین چهار پنج سال طول میکشد. این ربطی به مشکلات معیشتی و موانع دیگر ندارد.
فقط مشکل اینجاست که جوانان ما فرد مناسب ازدواج را پیدا کنند و اگر ما بتوانیم با توسعه مراکز همسریابی به جوانان برای پیدا کردن فرد مناسب خود کمک کنیم این فاصله را کاهش داده و در نتیجه سن ازدواج پایین میآید.
در همین جا لازم به یادآوری است که علی رغم تصویب و ابلاغ قانون جمعیت و جوانی متاسفانه هم در اطلاع رسانی به مردم کم کاری شده و هم در پرداخت تسهیلات بانک ها خوب عمل نمی کنند و بعضاً تعلل و کم کاری دارند و زوج های جوان را سرگردان و نگران می کنند.
3- دوشنبه 1 خرداد: آغاز محاصره اقتصادی ایران توسط آمریكا و اروپا (1359ش)
- روز بهرهوری و بهینهسازی مصرف
رهبر معظم انقلاب که امسال را سال «مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری کردند؛ در حقیقت در عرصه جهاد اقتصادی، هدفی متوسط ولی مهم را نشانهگذاری کردند. این هدف متوسط (مهار تورم، رشد تولید) هدف و غایتی دارد که همانا «رشد اقتصادی» است که نزدیک به یک دهه است رهبر معظم انقلاب بر هدف رشد 8 درصدی پافشاری میکنند.
«رشد اقتصادی هشت درصد، دو رکن اساسی دارد؛ اوّل، افزایش سرمایهگذاری برای تولید؛ دوّم ارتقای بهرهوری».
ما در بسیاری از سخنرانیهای رهبر حکیم انقلاب، شاهد تذکرات و تأکیدات ایشان در خصوص پرهیز و مبارزه با اسراف، حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف، پرهیز از تجملات، جلوگیری از ولخرجی و ریخت و پاشها و تضییع اموال جامعه، همت مضاعف و کار مضاعف، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود کشور، ارتقای بهرهوری و... بودهایم.
تمام این دغدغههای پدرانه معظمٌله که مبتنی بر فرهنگ اسلامی «المؤمنُ قَلیلُ المؤونةِ كَثیر المَعُونةِ» (مؤمن کمخرج و پرفائده است) گویای این واقعیت است که تلاش همه ما اعم از دولت و ملت در مسیر بهرهوری، باید تلاشی چند برابر باشد؛ و این وضعیت، وضعیت چندان مطلوبی نیست.
4- چهارشنبه 3خرداد: سالروز فتح خرمشهر در عملیات بیتالمقدس (1361ش) - روز مقاومت ایثار وپیروزی
امام خمینی (ره): مردم ایران ثابت كردهاند كه تحمل گرسنگی و تشنگی را دارند، ولی تحمل شكست انقلاب و ضربه به اصول آن را هرگز نخواهند داشت. ملت شریف ایران همیشه در مقابل شدیدترین حملاتِ تمامی جهانِ كفر علیه اصول انقلابِ خویش مقاومت كرده است. (صحیفه امام، ج 21، صص 85 - 86)
ما باید آن مقاومت و روح اسلامی را حفظ كنیم و آن سختیها(یی را) كه به خود پیغمبر اسلام (ص) گذشته است، به یاد آوریم. باید فكر كنیم كه پیغمبر (ص) چه كرده است، او یك بشر است، اما وظیفه دارد و خدا به او امر كرده است كه باید استقامت كنی. همانطور كه پیغمبر (ص) به استقامت و مقاومت مأمور است، هر كس كه همراه او است و به او گرویده است، مأموریت دارد استقامت كند؛ «فَاسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ وَ مَنْ تابَ مَعَك».
به حسب روایت «شَیَّبَتْنی سُورَةُ هُودٍ لِمَكانِ هذِهِ الآیَة»؛ سوره هود من را پیر كرد، برای این آیه؛ همه ملتهای اسلامی را امر فرموده است به اینكه در مأموریتی كه دارید، استقامت كنید، پابرجا باشید، متزلزل نشوید.
پیغمبر (ص) میفرماید: «من به واسطه این آیه پیر شدم»، برای اینكه استقامت، مشكل است و من گرچه (بتوانم) استقامت كنم و افرادی هم میتوانند، ولی همه ملت اطمینان نیست كه بتواند مستقل باشد، مستقیم باشد. استقامت در امر، از خود امر مشكلتر است. (صحیفه امام، ج 13، صص 462 - 464)
- درس عظیم آزادی خرمشهر
آزادی خرمشهر ضربه بزرگی را به دشمن بعثی وارد ساخت و رژیم صدام پس از تحمل این شکست، در تمامی طول جبهههای نبرد دچار انفعال شد و توهم غلبه بر ایران را برای همیشه به فراموشی سپرد.
بنابراین آزادی خرمشهر تنها یک پیروزی ساده نبود بلکه این پیروزی آغازی بر شکستهای پیاپی دشمن در جبهههای نبرد بود و در واقع آزادی خرمشهر پایان توهم دشمنانی بود که به شکست و اشغال ایران و نابودی نظام جمهوری اسلامی دل بسته بودند.
رهبر معظم انقلاب در تبیین منطق مقاومت (14 خرداد 1398)، پنج نکته مهم را یادآور شدند؛ این پنج مورد عبارت است از اینکه مقاومت:
«مقاومت واکنش طبیعی هر ملت آزاده و باشرفی در مقابل تهدید و زورگویی است.»
«مقاومت برخلاف تسلیم، موجب عقبنشینی دشمن میشود.»
«مقاومت هزینه دارد اما هزینهی سازش و تسلیم، از هزینهی مقاومت به مراتب بیشتر است.»
«وعدهی الهی در قرآن این است که طرفداران حق، ممکن است قربانی بدهند اما پیروز نهاییاند.»
«مقاومت یک امر ممکن است درست نقطهی مقابل فکرِ غلط کسانی که می گویند مقاومت فایدهای ندارد.»
5- جهاد تبیین از نگاه رهبری
- تهاجم ترکیبی دشمن برای زمین زدن نظام اسلامی
جبهه ی دشمن امروز دست زده به یک تهاجم ترکیبی، یعنی جنبه ی اقتصادی در آن هست، جنبه ی سیاسی در آن هست، جنبه ی امنیتی در آن هست، جنبه ی رسانه ای در آن هست، جنبه ی دیپلماسی در آن هست، از همه جهت یک حمله ی ترکیبی دسته جمعی را شروع کرده اند. (بیانات در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش – 19 بهمن 1400)
6- درس و عبرت اندلس
با نیم نگاهى به تمدن پر شکوه اندلس، این سؤال در اذهان نقش میبندد که: چرا اندلس از اوج قدرت، عظمت و شکوه به حضیض ذلت و خوارى کشیده شد و به خاک سیاه نشست؟ آیا گردش روزگار چنین است یا نتیجه اعمال؟ از جستجو در متون تاریخى مىتوان دو عامل را اصلیترین دلائل انحطاط تمدن اندلس دانست: 1-اختلاف و تفرقه 2- فساد اخلاقى
وقتی اختلاف و فساد اخلاقى مهمترین علل اضمحلال حاکمیت مسلمانان در اندلس است؛ آیا نباید هشیار باشیم؟ آیا تاریخ تکرار نمىشود؟ آیا نباید از تاریخ اندلس عبرت آموخت؟
از این نگرانی رهبر معظم انقلاب، سه دهه میگذرد که میفرمود: «تهاجم فرهنگی مثل خودِ کار فرهنگی، اقدامِ آرام و بیسر و صدایی است مثل آن دزدی که از او پرسیدند چه میکنی؟ گفت دُهُل میزنم. گفتند پس صدایش کو؟ گفت فردا صدایش در میآید. درست مثل کاری که در "آندلس" شد»
رهبر معظم انقلاب: «در مقابل تهاجم فرهنگی دو چیز لازم است: یکی کار، یکی ابتکار؛ این دو نقطهی مهم را باید در نظر داشت؛ باید کار ابتکاری کنیم. موضع اثباتی، تهاجمی و حرکت صحیح باید داشته باشیم. در مقابل فرهنگ مهاجم، بدترین، زشتترین و خسارتبارترین کار، انفعال است. منفعل شدن و پذیرفتن تهاجم دشمن، خطایی است که بایستی از آن پرهیز کرد»