سخن مردم:حبیب قاسمی- فواید کتاب خوانی و اثرات شگفت انگیز آن بر روی زندگی فردی و اجتماعی انسان، قابل انکار نیست؛ ایجاد فرهنگ کتابخوانی همیشه دغدغهای مهم و چالشبرانگیز در جامعة ما بوده است، عوامل متعددی همچون گسترش فناوری و استفاده از فضای مجازی یا مشکلات اقتصادی و گران شدن کاغذ باعث عدم پیشرفت کشور در این زمینه بودهاند، در این راستا توجه به نکات مثبت، آثار و فواید کتاب خوانی و هدفگذاری فرهنگی در زمینة گسترش ارزش آنها در جامعه میتواند مؤثر واقع شود.
تکامل و رشد انسان در طول زندگی بهوسیله رویارویی او با چالشها، مسائل و تجربیات گوناگون به وقوع می پیوندد؛ مطالعه کتاب میتواند تجربیات و روش برخورد صحیح با چالشهای زندگی را بدون هزینه و بهراحتی در اختیار ما قرار دهد. اثر کتاب بر روی روان انسان مسالهای غیرقابل انکار است.
بر اساس نتایج پژوهشها و بررسیهای صورتگرفته درباره فواید کتاب خوانی توسط اندیشمندان، میتوان گفت که افراد کتابخوان در مقایسه با دیگر افراد از تمرکز و دقت بیشتری در کارها برخوردار هستند.
علاقهمندان به کتاب خوب میدانند که در هنگام مطالعه، نمیتوان بهصورت همزمان به کار دیگری پرداخت، لذا این مسئله و تمرین در درازمدت باعث میشود که فرد کتابخوان از قدرت تمرکز و دقت بالاتری در مقایسه با سایرین برخوردار باشد.
یکی دیگر از فواید کتاب خوانی این است که، فرد کتابخوان بهواسطه مطالعه متون ساختارمند و انواع سبک های نویسندگی، بهمرور با نحوة نوشتن صحیح آشنا شده و خود نیز در امر نویسندگی توانمندتر میشود.
فردی که قصد نوشتن در خصوص موضوعی را دارد اگر به میزان کافی در مورد آن مطالعه داشته باشد، حتماً مطلب نهایی او از ارزش و کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
مطالعة کتاب، آثار فوقالعادهای بر روی خواننده داشته و یکی از نتایج ارزشمند آن، تبدیلشدن افراد کتابخوان به یک نویسندة خوب خواهد بود.
فردی که از طریق مطالعه انواع کتاب با دیدگاهها و جوانب مختلف یک موضوع آشنا میشود، بهمرور از قدرت تجزیه، تحلیل و پرسشگری بهرهمند خواهد شد و در صورت استمرار این مطالعات، خود نیز میتواند صاحبنظر شود؛ چنین فردی در مواجه با اطلاعات جدید نه بهراحتی آن را رد نموده و نه میپذیرد، این ویژگی باعث میشود که فرد اهل مطالعه در تصمیمات و انتخابهای خود بهتر عمل کند.
افراد کتابخوان به علت کسب اطلاعات و آموزههای هدفمند، مطالب جدید بسیاری را یاد میگیرند که میتوانند در هنگام گفتگو و حضور اجتماعی خود از آنها استفاده کنند و اصطلاحاً حرفی برای گفتن داشته باشند؛ امروزه گسترش شبکههای اجتماعی باعث شده است، تا افراد فرصت مطالعه کمتری داشته باشند.
بین پیشرفت فرهنگ، اقتصاد، سیاست و هرآنچه یک جامعة با آن روبرو است با سطح مطالعه و علاقهمندی افراد آن به کتاب، رابطهای مستقیم وجود دارد؛ بسیاری از جوامع فرهیخته و توسعهیافته، به دلیل افزایش سطح مطالعات افراد جامعه، موفقیتهای بیشماری را کسب نمودهاند،
برای ساختن یک جامعه پیشرفته، افراد آن باید از قدرت تصمیمگیری بالایی برخوردار باشند و در هنگام رخدادهای مختلف واکنشهایی صحیحی از طرف آنها بروز نماید، این آرامش و قدرت تصمیمگیری جز با افزایش سطح کتابخوانی در میان افراد جامعه، محقق نخواهد شد؛ 5 نکته مهم جهت افزایش تمرکز در مطالعه که سرعت و دقت شما را نیز بیشتر میکند،عبارتند از: یافتن مکان مناسب برای مطالعه-حذف مواردی که موجب حواسپرتی است-یادداشت برداری-انتخاب کتاب مناسب-ورزش کردن-استراحت