سخن مردم: در نشست مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان بوشهر با خبرنگاران مطرح شد: ۸۵هزار میلیارد تومان تسهیلات به بوشهریها پرداخت شد.
به گزارش سخن مردم: رسول زارعی مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان بوشهر در نشست با خبرنگاران، اظهار داشت: گاهی اوقات بهدلیل عدم پرداخت اعتبارات لازم سرعت پروژههای عمرانی، دچار شوک شده و پایین میآید.
وی افزود: با پرداخت هزینه مورد نیاز در ابتدای پروژه زمان بهرهبرداری کوتاه خواهد شد و پروژه سر موعد آماده و تحویل داده میشود، اما اگر در تامین منابع کوتاهی شود و اعتبارات به صورت قطره چکانی تزریق شود، هزینهای که برای تعدیل و جریمه از سمت دولت به کارفرما پرداخت میشود به دولت ضربه وارد کرده و پروژهای که باید یک ساله افتتاح شود ممکن است چند سال طول بکشد.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان بوشهر در خصوص شاخص نسبت مصارف به منابع، گفت: این شاخص نشان میدهد چقدر از سپرده مردم در شبکه بانکی است و میزان پرداختی تسهیلات به متقاضیان نیز چگونه است. به نوعی نشان میدهد چند در صد از منابع صرف پرداخت تسهیلات به مردم میشود. استانهایی که تسهیلات بیشتری دارند منابع بیشتری را صرف پرداخت این تسهیلات کردهاند.
وی گفت: دلیل این میزان پرداختی، گاهی ممکن است سختگیری شبکه بانکی باشد و گاهی نیز سهمیه منابع استانی را به استان دیگری میدهند.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان بوشهر در خصوص چگونگی ضرر و زیان شبکه پولی و بانکی، گفت: اگر با خروج پول از شبکه بانکی بدون نگهداشتن پول و یا واریز مجدد و افزایش سپرده، تسهیلات پرداخت شود شاخص پرداخت بالا میرود که همین نشان دهنده ضرر است.
پرداخت ۸۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات
وی با اشاره به افزایش پرداخت تسهیلات در استان بوشهر در سال جاری، ابراز کرد: امسال ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سپرده نزد شبکههای بانکی بوده که ۸۵ هزار میلیارد معادل ۷۷ درصد آن تسهیلات پرداخت شده است.
زارعی یادآور شد: مجموع طلب و درآمدهای مالیاتی که باید وصول شود ۲۵ هزار میلیارد تومان است که سهم هر دستگاه به تفکیک مشخص شده است.
وی با اشاره به سهم گمرکات در طلبهای مالیاتی، گفت: در سال جاری در بحث درآمدهای مالیاتی سهم اداره کل گمرکات استان بوشهر سه هزار میلیارد تومان بود که باید وصول کند.
درآمد ۸۶۰۰ میلیارد تومانی گمرکات بوشهر
این مقام مسوول افزود: گمرک بوشهر تا ۹ شهریورماه افزون بر ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته که در ردیف درآمدهای وصولی ملی قرار گرفته است.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان بوشهر اظهار کرد: برخی از دستگاهها منابعی که وصول میکنند ممکن است استانی باشد و یا حتی اصلا استانی نباشد و ملی باشد مانند فروش ۸۵۰ ماشین سه سال قبل در بوشهر که بیش از ۳ هزار میلیارد تومان بهعنوان درآمدهای استانی بوشهر شناخته نشد و بهعنوان درآمدهای وصولی در استان بوشهر برای تکمیل و تجهیز خرانه کشور لحاظ شد.
بوشهر در جایگاه سوم تولید ناخالص داخلی کشور
زارعی در خصوص رتبه استان بوشهر در تولید ناخالص داخلی، گفت: استانهای تهران و خوزستان در تولید ناخالص داخلی به ترتیب اول و دوم هستند و استان بوشهر با ۵.۹ درصد در جایگاه سوم کشور قرار گرفته است.
نرخ بیکاری ۸.۷ درصدی در بوشهر
وی در خصوص نرخ بیکاری در استان بوشهر گفت: نرخ بیکاری استان در ابتدای سه ماهه سال جاری ۸.۷ درصد بوده است.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان بوشهر بیان داشت: سال گذشته ۴ هزار و ۴۲۵ نفر در استان بیش از ۶۶۵ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه با کارمزد ۴ درصد دریافت کردهاند.
۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی استان بوشهر
زارعی افزود: هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی سال ۱۴۰۳ در اختیار ۱۳ نهاد حمایتی شامل بنیاد مسکن، بنیاد رضوی و علوی، بسیج سازندگی، اداره زندان، کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید و … قرار میگیرد تا به جامعه هدف پرداخت کنند.
پرداخت تسهیلات ۱۵۰ میلیونی
وی گفت: تسهیلات پرداختی برای هر فرد ۱۵۰ میلیون تومان است و با برنامهریزی به طور مساوی یه همه افراد هدف و جامعه تزریق میشود که به بهبود اشتغال و… کمک میکند.
آمار فروش املاک دولتی
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان بوشهر در خصوص مولدسازی داراییهای دولت، بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ از ۳۲ ملک مازاد شناسایی شده ۲۹ ملک به ارزش ۲۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به فروش رسیده است.
وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ نیز ۷ ملک جدید شناسایی شد که ۶ ملک آن به ارزش بیش از ۱۹ میلیارد تومان فروخته شد، ادامه داد: سال ۱۴۰۱ نیز ۳۶ ملک دیگر افزوده شد که از این تعداد ۱۳ ملک به ارزش۶۲ میلیارد تومان به فروش رفت و سال گذشته هم ۴۵ ملک شناسایی و یکی از این املاک به ارزش ۵۰ میلیارد تومان به فروش رفت.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان بوشهر بیان کرد: تا پایان نیمه اول سال جاری نیز ۱۴ ملک شناسایی شد که یک ملک آن به ارزش ۹۲ میلیارد تومان به فروش رفته است.
زارعی افزود: با فروش این اموال بلااستفاده به رشد و توسعه و تکمیل و تامین پروژههایی که سالهاست منتظر اعتبار برای اتمام و بهرهبرداری هستند، کمک می شود.